Advocaatbavarois
Voor een vorm met een inhoud van circa 1,5 liter.
Ingredienten
- 6 blaadjes gelatine
- 1/4 liter vanillevla
- 1/4 liter advocaat
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1/2 liter slagroom
- 2 el suiker
- paaseitjes of chocola om te garneren
Bereiding
Vul de vorm met koud water. Week de gelatineblaadjes een paar minuten in het koude water.
Verwarm de helft van de vanillevla regelmatig roerend op laag vuur. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes van het vuur af door de warme vla en blijf roeren tot ze volledig zijn opgelost. Roer er de resterende vla, de advocaat en de vanillesuiker door.
Klop 4dl van de slagroom stijf met de suiker (bewaar de rest voor garnering) en spatel door de advocaatvla. Schep de pudding in de leeggegoten vorm en laat 4 uur in de koelkast opstijven.
Afwerken
Houd de vorm een paar tellen in heet water en stort de pudding op een platte schaal. Klop de de achtergehouden slagroom met wat suiker stijf, schep in een spuitzak en garneer de pudding met toefjes slagroom en chocolaatjes of paaseitjes.