Courgettesoep

Bereidingstijd:

4 personen

Ingredienten

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon. Pel de sjalotten en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de uiteindes van de courgettes, halveer in de lengte en snijd in schijven.
  2. Verhit in een ruime pan met dikke bodem de olijfolie of boter en fruit hierin de ui en knoflook glazig op halfhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak op hoog vuur 3-4 minuten aan.
  3. Rasp een dun laagje van de schil van de citroen over de courgettes en laat dit met een deksel op de pan ca. 10 minuten zachtjes stoven.
  4. Voeg vervolgens het bouillonblokje met de tijm en 500ml water toe en laat de soep nog 5-10 minuten zachtjes koken tot de courgette gaar is. Haal de takjes tijm eruit en pureer de soep met een staafmixer.
  5. Pers de citroen uit. Voeg naar smaak het citroensap, de creme fraiche en peper en zout toe.
  6. Serveer de soep met wat geraspte Parmezaanse kaas erover.

Overgenomen van een verspakket


Vind meer recepten op jacob.steringa.frl/recepten