Rundvleesstoofpot

Bereidingstijd:

4 personen

Ingredienten

Voorbereiding

Was de winterpeen en bleekselderij. Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn, zet beide weg in een schaal.

Snij de winterpeen en de bleekselderij in grove stukken. Pel en halveer de sjalotten. Zet de winterpeen, bleekselderij en sjalotten weg in een aparte schaal.

Dep de runderriblappen droog met wat keukenpapier en snij ze in blokken van 3 tot 4 centimeter. Strooi zout en peper op de stukken vlees en wrijf het een beetje in.

Doe de boter en olijfolie in een braadpan en breng de pan op temperatuur.

Bereidingswijze

Bak de blokken rundvlees in de braadpan op hoog vuur bruin aan. Bewaar het gebakken vlees in een bord.

Bak de spekblokjes en de gesnipperde uien en knoflook op middelhoog vuur in het overgebleven braadvocht totdat de spekjes doorgebakken zijn en de uien glazig. Voeg tijdens het bakken ook het braadvocht uit het bord met vlees toe aan de braadpan.

Doe het rundvlees terug in de braadpan en giet anderhalve fles bier in de pan, de overgebleven helft drink je op uiteraard! Voeg nu ook de gesneden groenten uit de tweede schaal toe.

Wacht even tot het schuim van het bier weg is en voeg dan de de grove mosted, appelstroop en de worcestershiresaus toe. Roer het geheel door elkaar zodat de mosterd en de appelstroop zich goed met de rest mengen. Voeg hierna de laurierbladen, kruidnagels en takken tijm toe en breng het geheel aan de kook.

Laat het geheel 3 uur op laag vuur stoven. Roer het geheel ieder half uur om en controleer dat het niet aanbrandt.

De stoofpot is klaar! Haal de laurierbladen, kruidnagels en tijm uit de pan. Serveer met aardappelen en eventueel extra groente.


Vind meer recepten op jacob.steringa.frl/recepten